DOPEMONX - ΟΡΚΟΣ - EP (2008) Συμμετοχή Γέλου με το "Aφεση αμαρτιών"

DOPEMONX

 

1.Το όνομα Dopemonx τι σημαίνει και πως τα εμπνευστήκατε;

Το όνομα το σκέφτηκε ένας φίλος μας και στα ελληνικά μπορείς να πεις ότι σημαίνει «οι μοναχοί της ντόπας». Ουσιαστικά το όνομα μας άρεσε και το κρατήσαμε επειδή συνδέει το ώριμο και ενσυνείδητο με το αυθόρμητο και «πορωτικό». Έννοιες που γενικότερα στο hiphop οι περισσότεροι πιστεύουν ότι δεν μπορούν να συνυπάρξουν.

 

2.Πότε στήσατε την όλη φάση των Dopemonx;

Ήμασταν ήδη παρέα και καθένας μας είχε διάφορα ακούσματα αλλά όλοι είχαμε σαν κοινό το hiphop. Ηχογραφήσαμε τα πρώτα μας κομμάτια στα τέλη του 2007 με τη βοήθεια του Athe απ’ τους Φυρόι.

3.Πρόσφατα βγάλατε το EP με τίτλο «ΟΡΚΟΣ», ποιες οι δυσκολίες να έρθει εις πέρας αυτή η δουλειά;

Είχαμε αρκετές δυσκολίες όπως είναι λογικό γιατί ο «Όρκος» ήταν η πρώτη μας δουλειά, οι οποίες μας στοίχισαν κυρίως σε χρόνο. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να τις αναφέρω όμως, εξάλλου κάθε εμπόδιο για καλό..

4.Ποιες είναι οι επιρροές σας; 

  Ο καθένας μας έχει πολλά διαφορετικά ακούσματα και όχι μόνο απ’ το χώρο της hiphop και εξάλλου είναι δύσκολο να συνειδητοποιήσεις ποιοι σε επηρεάζουν πραγματικά. Απλά θα σου αναφέρω σαν κοινά και ενδεικτικά τους Wutangclan,Psychorealm,Onyx,Killarmy,PeteRock.

5.Η πρώτη σας ζωντανή εμφάνιση ποια ήταν;

Πως νιώσατε; Σαν dopemonx εμφανιστήκαμε για πρώτη φορά live πρόσφατα σε ένα event στις «συχνότητες» και είπαμε μερικά απ’ τα κομμάτια του Ep. Φυσικά νιώσαμε χαρούμενοι που μοιραστήκαμε και ζωντανά τη μουσική μας με τον κόσμο. Θα ακολουθήσουν σύντομα κι άλλα lives όπου θα παρουσιάσουμε και καινούριο υλικό.

6.Στην δουλειά σας «ΟΡΚΟΣ» είδαμε ονόματα όπως του Γέλου από Σκοτεινή Πλευρά και Galliano από Φυρόι. Ποια η σχέση σας με τα παιδιά αυτά και πως προέκυψε η δουλειά αυτή;

Με τους Φυρόι γνωριζόμαστε πολύ καιρό καθώς ήμασταν συμφοιτητές και συνεργαζόμαστε γενικότερα. Με το Γέλω και τον Dj Bedman γνωριζόμαστε περίπου ένα χρόνο, είναι απ’ τα άτομα που σεβόμαστε περισσότερο στην ελληνική σκηνή και γι’ αυτό το λόγο συνεργαστήκαμε.

7.Θα σας συγκινούσε μια πρόταση για ένα συμβόλαιο από μια δισκογραφική;

Το πότε θα γράψουμε, πότε θα βγάλουμε μια δουλειά, πως θα τη μοιράσουμε, σε ποια events θα συμμετέχουμε θέλουμε να τα αποφασίζουμε οι ίδιοι. Όποτε με τη μορφή που έχουν οι δισκογραφικές στην Ελλάδα δεν νομίζουμε ότι υπάρχει τέτοια περίπτωση.

8.Τι είναι για εσάς το «underground» και τι το «εμπορικό» χιπ-χοπ;

Το να βάζουμε ταμπέλες και να προσπαθούμε να φτιάξουμε ορισμούς δεν βοηθάει. Είναι θέμα προθέσεων και αντιμετώπισης της ίδιας της μουσικής. Έχουμε σαν σκοπό μέσα απ’ τη μουσική να εκφράσουμε ιδέες και να επικοινωνούμε με τον κόσμο. Αν άλλοι έχουν διαφορετικές προτεραιότητες είναι δικό τους θέμα.

9.Βλέπουμε μέρα με την μέρα να ξεπροβάλουν νέα συγκροτήματα στον χώρο της ελληνικής χιπ-χοπ μουσικής άλλα είναι καλά άλλα όχι. Αυτό πόσο καλό είναι για την σκηνή μας;

Ο χρόνος θα δείξει. Δεν είναι αναγκαία πάντως καλό ή κακό. Μόνο τα ίδια τα μέλη κάθε συγκροτήματος ξέρουν πραγματικά αν έχουν λόγο ύπαρξης οπότε εναπόκειται στην αυτογνωσία του καθενός.

10.Πόσο ψηλά θέλετε να φτάσετε στο σκηνικό ή δεν σας ενδιαφέρει η κορυφή;

Σε μια κοινωνία που έχει καθιερώσει σκάλες και τάξεις μας ενδιαφέρει να είμαστε εμείς όπως θέλουμε τους εαυτούς μας. Όχι να δηλώνουμε καλύτεροι απ’ τους συνανθρώπους μας.

11.Υπάρχει κάποιο site ή κάποιο προφίλ που θα μπορούσαν οι ακροατές να σας ακούσουν;

www.myspace.com/dopemonx

12.Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την συνεργασία και την συνέντευξη που μας δώσατε. Θα θέλατε να προσθέσετε κάτι;

Ευχαριστούμε κι εμείς για το ενδιαφέρον, καλή συνέχεια.

Πηγή:  http://www.hiphopmusical.eu/content/download_dopemonx_ep_orkos

 

Πρόσθετες πληροφορίες