ΓΕΛΩΣ - ΜΕΤΑΞΥ ΟΥΡΑΝΟΥ ΚΑΙ ΓΗΣ (Review from Hip Hop.gr) - Σεπτέμβριος 2010

GELOSCD

Το 2005, είχαμε τις πρώτες πληροφορίες από την συνέντευξη που έδωσε ο Γέλως στο hiphop.gr για την κυκλοφορία του δικού του solo. Μετά από 5 χρόνια, ανακοινώνεται ο τίτλος και μέσα στο καλοκαίρι είχαμε ήδη τις πρώτες γεύσεις όπως το Όλα για το δήθεν και Του δρόμου η τέχνη (ένα κομμάτι αφιερωμένο στους γκραφιτάδες).

Το εξώφυλλο ήταν επίσης κάτι διαφορετικό από αυτά που έχουμε συνηθίσει μιας και ο ίδιος δήλωσε πως ήθελε να ξεφύγει από τις στενές νόρμες του hip-hopartwork. Έτσι φτάσαμε στις 10 Σεπτεμβρίου, όπου έσκασε το Μεταξύ ουρανού και Γης!

Ακούγοντας το Album

Με ένα πρώτο άκουσμα μπορούσε εύκολα ο ακροατής να σχηματίσει μια άριστη άποψη καθώς οι παραγωγές του DJ Bedman είναι εμπλουτισμένες με αξιόλογο ήχο δίνοντας μια ξεχωριστή έμφαση στους στίχους του Γέλου αλλά και γενικότερα ταυτίζονται με την όλη εικόνα που μας έδωσε ο Γέλως όλα αυτά τα χρόνια πορείας του. Πολλά συγχαρητήρια επίσης στις δουλειές των υπόλοιπων παραγωγών που συνεργάστηκαν μαζί με τον Γέλω όπως ο DJ Roland, ο Kebzer, o Eversor και η Βασιλική Ξεστέρνου οι οποίοι ταίριαξαν γάντι με το project.

Οι συμμετοχές ήταν αρκετά αξιόλογες, ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η συμμετοχή του Τάκι Τσαν σε κομμάτι το οποίο μας ταξίδεψε αρκετά πίσω, σε εποχές Άλφα Γάμα και ΖΝ αλλά και για τα άμεσα σχέδια τους για το μέλλον για τα οποία ελπίζουμε να αποκομίσουμε τις εξίσου άριστες εντυπώσεις. Η Εστερίνα, στόλισε αρκετά κομμάτια στο CD με τα όμορφα φωνητικά της και με αξιόλογους στίχους της προκαλώντας θετικές εντυπώσεις. Ελπίζουμε να δούμε στο μέλλον και άλλες δουλειές μαζί γιατί δείχνουν να έχουν πολύ καλή χημεία μεταξύ τους! Αυτό που ήταν αρκετά αναμενόμενο ήταν το γεγονός ότι και ο Εισβολέας συμμετείχε επίσης θυμίζοντας την Σκοτεινή Πλευρά και ελπίζουμε στο μέλλον να δούμε και άλλες δουλειές μαζί.

Gelos CD Released

Σε γενικά πλαίσια, ο Γέλως μέσα από το Μεταξύ ουρανού και Γης θέλει να εκφράσει την αγάπη του για το hip-hop ο οποίος το χαρακτηρίζει μια φούσκα, περνάει κοινωνικά μηνύματα στον ακροατή και τέλος, αναφέρει γεγονότα από το παρελθόν, εποχές Άλφα Γάμα που θα θέλαμε όλοι να ξαναζήσουμε. Αναφέρει γενικότερα την καθημερινότητα και την ζωή με βάση τις σημερινές συνθήκες.

Φτάνοντας λοιπόν στο τέλος, το Μεταξύ ουρανού και Γης μπορεί να θεωρηθεί ως ένα από τα καλύτερα albums του 2010 μιας και είναι άρτιος από όλες τις απόψεις. Ο Γέλως μπορεί να είναι ένας low-profileMC αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα μειονέκτημα όπως θέλουν να περάσουν ορισμένοι. Το μόνο που χρειάζεται είναι ταλέντο, έφεση και πολύ δουλειά. Ο Γέλως, γελάει μπροστά στα φουσκωμένα Εγώ ορισμένων εγχώριων MCs και με απαντάει με ένα LP που θα ζήλευαν πολλοί. Ο χρόνος θα δείξει αν ο κόσμος το αγαπήσει όπως η Αγνωστοφοβία των θρυλικών (πλέον) Άλφα Γάμα.

geloskonsola

Tracklist & Production credits
 
1. Αρχή και Μόνο  Μουσική Παραγωγή, DJ Bedman
2. Ψηλά τους Δέκτες  Μουσική Παραγωγή, DJ Bedman
3. Επανήλθε να γίνει γνωστό feat Εισβολέας & ΧΙΝΟ Μουσική Παραγωγή, DJ Bedman
4. Μαγικό Χαλί feat. Εστερίνα Μουσική Παραγωγή, DJ Bedman
5. Μεταξύ Ουρανού και Γής Μουσική Παραγωγή, από τον DJ Bedman
6. Μια συνηθισμένη Μέρα Μουσική Παραγωγή, από τον DJ Bedman
7. Κι αν φορές feat. Εστερίνα Μουσική Παραγωγή, από τον DJ Bedman
8. Δεύτερος Γύρος Μουσική Παραγωγή, DJ Bedman
9. Το γράμμα feat. Εστερίνα Μουσική Παραγωγή , DJ Bedman
10. Δεν μπορείς να μου στερήσεις  feat. Εισβολέας Μουσική Παραγωγή, DJ Bedman
11. Δεν μένει στάσιμο feat. Εστερίνα Μουσική Παραγωγή, DJ Bedman
12. Είναι Βίωμα Μουσική Παραγωγή, DJ Bedman
13. Του Δρόμου η Τέχνη Μουσική Παραγωγή, DJ Roland
14. Σκέφτομαι και Γράφω  Μουσική Παραγωγή, Kebzer
15. Ο Άγνωστος  Γνωστός και ο Ζωντανός  Νεκρός  feat. Τάκι Τσαν Μουσική Παραγωγή, DJ Bedman
16. Όλα για το δήθεν Μουσική Παραγωγή από την Βασιλική Ξέστερνου, τον DJ Bedman και τον Kebzer
17. A Better World Μουσική Παραγωγή, Eversor για την Major League Bangers

Μίξη από τον ALX στο 396-RainLab

Mastering από τον Χρίστο Χατζηστάμου στο AthensMastering

Πηγή: http://www.hiphop.gr/page/2198

 

Πρόσθετες πληροφορίες