ΓΕΛΩΣ & DJ BEDMAN - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 2010 @ BOURIBLOG

gelwsbedman

Συντάχθηκε απο τον Blast-1-onE 

Μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη αποκλειστικά στο BouRiBloG από τον Γέλω και τον αδερφό του τον DjBedman,όπου μίλησαν για τους Άλφα Γάμα,τους επερχόμενους δίσκους τους,την Ηχοκρατορία και πολλά άλλα θέματα που το κοινό ήθελε να μάθει.

1.Πως ξεκινήσατε να ακούτε αυτή τη μουσική?

ΓΕΛΩΣ: Άρχισα να ακούω γύρω στο 1992 και αυτό χάρη στη συλλογή βυνιλίων του αδερφού μου, του DjBedman. Ήμουν μέσα στη μουσική από το πρωί εώς το βράδυ και ήταν αναπόφεκτο στο να μην ξεκινήσω να ακούω.

DJ BEDMAN: Kάπου το 1989 όταν ένας φίλος μου ο Διονύσης μου έβαλε μία κασέτα του ToneLoc και των PublicEnemy. Από τότε μπήκε το μικρόβιο μέσα μου.

 

2.Για πόσο καιρό πιστεύετε ότι θα ασχολείστε με το Ραπ ακόμα ?

ΓΕΛΩΣ: Επειδή η μουσική είναι κάτι που βγαίνει από μέσα μου, δε μπορώ να φανταστώ ότι θα σταματήσω ποτέ να κάνω μουσική. Είτε για μένα προσωπικά και τη παρέα μου είτε για κάποια δισκογραφική δουλειά.

DJ BEDMAN: Όσο ο Γέλως το έχει μέσα του και συνεχίζει να γράφει τόσο και εγώ δε θα σταματάω να του σερβίρω ότι καλύτερο μπορώ. Μου αρέσει να φτιάχνω μουσική για τον αδερφό μου αλλά και για τη Σκοτεινή Πλευρά.

3.Εκτός από τον Εισβολέα,έχεις επαφή με Ταραξία και JimmyD ?

ΓΕΛΩΣ: Όχι, εκτός από τον Εισβολέα, με τον Ταραξία και τον JimmyDee δεν έχω επαφές. Έχω σταματήσει να έχω επαφές εδώ και χρόνια γιατί δεν υπάρχει καμία επικοινωνία μεταξύ μας.

4.Τι σημαίνουν για σένα οι Άλφα Γάμα και ποσο πολύ,αλήθεια,θα ήθελες να γίνει επανένωση ?

ΓΕΛΩΣ: Οι Άλφα Γάμα είναι ένα μέρος της ζωής μου που πλέον ανήκει στο παρελθόν με καλές αλλά και κακές αναμνήσεις. Αυτό που με γεμίζει είναι το τώρα, σαν μέλος της Σκοτεινής Πλευράς και σαν σόλο καλιτέχνης. Εχω μάθει στη ζωή μου ότι όταν δεν υπάρχει χημεία και δέσιμο με τον άλλο, δε μπορώ να κάνω μαζί του κάποια δουλειά, οπότε είναι δύσκολο να γίνει κάποια επανένωση από τη δική μου πλευρά.

5.Τι ετοιμάζεται σχετικά με την επιστροφή της Ηχοκρατορίας,που έχει ενημερώσει ο DjALX ?

ΓΕΛΩΣ: Αυτή κανονικά την ερώτηση θα έπρεπε να την κάνεις στον ίδιο τον Ηχοκράτορα. Πιστεύω ότι ο Alx θέλει να ξαναχτίσει μία νέα Ηχοκρατορία και πιστεύω ότι με τις σωστές κινήσεις που θα κάνει θα το πετύχει.

DJ BEDMAN: Εγώ πιστεύω ότι κάνει ότι έκανε πάντα ο Βαλάντης. Με αγάπη για τη φάση συσπειρώνει άτομα και δουλειές που πιστεύει ότι αξίζουν προσοχή και πάνω απο όλα να εκπέμπουν ποιότητα. Επειδή οι δισκογραφικές εταιρίες δε ξέρουν πως να στηρίξουν πια τη μουσική γενικά και επειδή ο ΑLX είναι 15 + χρόνια στη δισκογραφία, ξέρει μάλλον πως να στηρίξει το underground του 2010. Δυστηχώς μόνο το underground είναι αυτό που δίνει ποιότητα σήμερα. Πιστεύω ότι θα γίνουν και άλλες καλές κινήσεις απο την Ηχοκρατορία. Θα ήθελα μέσα σε αυτές να είναι ο Εισβολέας και η Σκοτεινή Πλευρά.

6.Γέλω, Μίλησε μας για τον προσωπικό σου δίσκο,πότε αναμένεται να κυκλοφορήσει,τι συμμετοχές θα έχει,και γιατί δεν είχε κυκλοφορήσει τα προηγούμενα χρόνια κάτι.

Eίναι ένας δίσκος που θα έχει διάφορα ακούσματα. Υπάρχουν στοιχεία από πιο hardcore παραγωγές, μέχρι reggae, funk, rumba, electro. Όλα αυτά είναι εφαρμοσμένα επάνω στα δεδομένα του hiphop. Από θεματολογία υπάρχει ποικιλία, κοινωνικό στίχο που σε βάζει να σκεφτείς κάποια πράγματα, storytelling, άλλα τραγούδια να τα ακούς και να περνάς ωραία, κομμάτια με το παλιό ύφος του Γέλου και ο τίτλος του είναι Μεταξύ Ουρανού και Γης. Αυτή η ονομασία είναι συνδεδεμένη με το δένδρο της ζωής, τις 7 μέρες της δημιουργίας της ζωής. Επίσης οι σκέψεις που κάνεις για το αύριο και συνειδητοποιείς ότι βρίσκεσαι ανάμεσα στο χάος και στη βρώμα που μας περιτριγυρίζει. Είναι η σκοτεινή και η φωτεινή πλευρά μας. Αυτό είναι το Μεταξύ Ουρανού και Γης και κάπως έτσι θα μπορούσα να χαρακτηρίσω το ψυχικό μου κόσμο και αυτό το δίσκο. Τη μίξη του δίσκου την έχει αναλάβει ο DJALX. Από συμμετοχές δεν λείπει ο Εισβολέας, ο Τάκι Τσαν, η Εστερίνα όπου σε αυτό το δίσκο κάνει και αυτή κατάθεση ψυχής και ο ΧΙΝΟ. Μουσικά υπεύθυνος για το δίσκο είναι στις περισσότερες παραγωγές ο DJBedman, αλλά δε λείπει και η συμμετοχή του Eversor, του DJKebzer, μιάς φίλης μου της Bοοboo (Βασιλική) και τέλος ο DjLand - Roland. Για τα scratches του δίσκου επίσης υπεύθυνοι είναι οι DJBedman & DJKebzer. Tώρα όσον αφορά γιατί δεν είχε βγει κάτι στο παρελθόν θέλω να πω ότι από τότε που διαλύθηκαν οι Αλφα Γάμα δεν υπήρχε κάποιος να φτιάχνει μουσικές για μένα, έτσι όπως ακριβώς θέλω να κάνω εγώ μουσική. Κυκλοφόρησε όμως ένα LP και ένα mixtape με την Σκοτεινή Πλευρά και παράληλα ξεκίνησαν καινούργια πράγματα όσον αφορά τη δική μου μουσική. Ο δίσκος Θεού θέλοντος θα κυκλοφορίσει τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου.

7.Bedman, ετοιμάζεις κάποια προσωπική δουλειά.Ποια η συμβολή σου στον δίσκο του Γέλου?

Ουσιαστικά η προσωπική μου δουλειά είναι το «Μεταξύ ουρανού και γης». Σε αυτό το δίσκο έχω αναλάβει όλη τη παραγωγή εκτός απο 4 τραγούδια. Αφού γίνει η κυκλοφορία του δίσκου θα βγάλω ένα mixtape μέχρι το καλοκαίρι του 2010. θα λέγεται Ιστορίες απο τον Υπόγειο (ΤalesfromtheGroundUnder), και θα το δώσω από το ίντερνετ. Θα έχει καποια tracks του Γέλου που δε βάλαμε στο δίσκο όπου κάποια υπάρχουν στο ίντερνετ ήδη αλλά και συμμετοχές απο φίλους. Θα είναι κάτι σαν τη συνέχεια του album με λίγο πιο πολλά feat. Φυσικά όλες οι παραγωγές θα είναι δικές μου.

8.Πείτε Έλληνες mc’s που έχετε ξεχωρίσει όλα αυτά τα χρόνια.Ποιοί πιστεύετε είνα άξιοι συνεχιστές του Ραπ στην Ελλάδα.

ΓΕΛΩΣ: Tο να μιλήσω για τον Εισβολέα και τους MCS της Ηχοκρατορίας (Τάκι Τσαν & Βορας) είναι το αυτονόητο.  Πέρα από αυτούς μου αρέσουν οι Α/Ε , Χ-PLICIT, Xαρμα, Dask, Eversor, Λόγος Απειλή , Ραψωδός Φιλόλογος, Ταυτισμένος Λάθος, Νέον, MCYINKA, XINO, Stigma και πολλοί άλλοι. Η λίστα μπορεί να μη τελειώνει, έχουμε πια πολύ καλούς MCS στην Ελλάδα.

DJ BEDMAN: Eγώ δε μπορώ να μιλήσω για mcs. Beatmakers όμως σαν τον ΕΙΣΒΟΛΕΑ, djALX, και τον EVERSOR μας κάνουν υπερήφανους που είναι Έλληνες. Υπάρχουν βέβαια και πολλοί άλλοι που φτιάχνουν τρελά πράγματα όπως ο Κebzer, Deadstroke, Μondi, Strider, Marina, η ομάδα των RNS, Ψυχοδραμα, Απέχεις, Ορθολογιστές, Ladose, Giants, Fyroi κ.α. Υπάρχουν πολλοί καλοί χιπ χοπ παραγωγοί στην Ελλάδα.

9.Έχει δωθεί πολύ βάση στην τεχνική το Ραπ και λιγότερο στον στίχο.Ποια η γνώμη σας σχετικά με αυτό.

ΓΕΛΩΣ: H γνώμη μου είναι το να προσπαθείς να κρατήσεις το αντίβαρο και στα 2. Αυτό είναι το κλειδί σε αυτή την ερώτηση.

DJ BEDMAN: Αυτό είναι ένα θέμα και με πειράζει πολύ. Δυστηχώς το κάνουν και πολλοί αμερικανοί και ενώ θα μπορούσαν να φτιάξουν κάτι καλό σαν αποτέλεσμα αναλώνονται γύρω απο την ικανότητα του λόγου και όχι αυτή του στίχου.

10.Ο Dj Rico, δήλωσε πρόσφατα σε συνέντευξη του ότι το φαινόμενο ”ΖΝ” ευθύνεται για τη κατάντια που έχει περιέλθει στο Ελληνικό Ραπ,ότι ο κάθε πιτσιρικάς θεωρεί ότι μπορεί να γίνει ο καλύτερος MC του κόσμου.Θα ήθελα να μου σχολιάστε τη συγκεκριμένη δήλωση.

ΓΕΛΩΣ: Δε μπορώ να πάρω σοβαρά τη δήλωση κάποιου ανθρώπου τη στιγμή που δεν τον παίρνω σοβαρά εγώ ο ίδιος.

DJ BEDMAN: Kοίτα αν είναι να κρίνουμε τι κάνει ο καθένας τι να πούμε για αυτόν. Ότι είναι ΠΟΠ? Το ξέρει.

11.Σας έχουν απογοητεύσει καθόλου, συνεργασίες και φιλίες στο χώρο του χιπ-χοπ ?

ΓΕΛΩΣ: Eννοείται πως με έχουν πικράνει αλλά τα αφήνω όλα πίσω μου. Αυτό που κάνω είναι να κοιτάω το μπροστά και το μέλλον.

DJ BEDMAN: Απο παλιά που γνωρίζω κάποια άτομα, λίγοι παραμείναν να σε κοιτάνε στα μάτια αληθινά όπως είμασταν πιτσιρίκια. Άλλοι την άκουσαν από υπεροψία, επειδή νομίζουν ότι είναι οι καλύτεροι στη φάση, άλλοι την ακούσαν από ντρόγκια και ξέχασαν να φέρονται και μια άλλη κατηγορία είναι αυτοί που βγάζουν cd και videoclip. Ε αυτοί όλοι είναι μια χούφτα ανθρώπων που ξέρω από παλιά και δε θέλω ούτε και εγώ να τους κοιτάζω. Όπως λέει και ο Είσβο σε ένα κομμάτι.. “έβγαλες και συ 1 cd, ε και τι μωρή?”

 

12.”…..εφ’ όσων είχαμε κάνει ένα ξεκίνημα σαν ΑΓ,θα έπρεπε ο Εισβολέας και ο Γέλως να βοηθήσουν το συγκρότημα μιας κι εγώ ήμουνα στο στρατό. Δυστυχώς δε με άκουσε ο Ηλίας. Από κει και πέρα ο Γέλως ήταν εξαφανισμένος και ο JimmyD είχε φύγει από το συγκρότημα….”.Τα λόγια ανήκουν στον Ταραξία.Θα μπορούσε κάποιος να πεί ότι σας ”κατηγορεί”-κατά κάποιο τρόπο- για την διάσπαση των ΑΓ.Θα ήθελα να τοποθετηθείς επι του θέματος.

 

ΓΕΛΩΣ: Bασικά μόνος του διέλυσε τους Άλφα Γάμα. Eγώ εξαφανισμένος δεν ήμουνα ποτέ. Ήμουν εδώ για όποιον με ήθελε και πάντα πίστεψέ με προσπαθούσα να να επανενώσω τους Άλφα Γάμα. Μπήκαν πολλοί εγωισμοί στη μέση μετά το Αγνωστοφοβία και η φιλία σταμάτησε να υπάρχει οπού βασικά ήταν και το πιο σημαντικό. Η επανένωση λοιπόν δε μπορούσε να γίνει για τους δικούς τους λόγους.

 

13.Η Ελλάδα στο 2010.Πώς βλέπετε την κατάταση στη χώρα για το νέο έτος.

 

ΓΕΛΩΣ: Tι να πρωτοθίξουμε, το ότι δεν έχουμε λεφτά να επιβιώσουμε, το ότι δεν υπάρχουν δουλειές να δουλέψουμε, το ότι αντί να δίνονται στο κόσμο νέες ευκαιρίες τα πάντα στενεύουνε? Αυτή είναι η Ελλάδα του 2010. Η χώρα της μιζέριας και της χρεοκoπίας. Να δούμε τι θα γίνει σε 2 χρόνια.

 

DJ BEDMAN: η χώρα μας πάει από το κακό στο χειρότερο. Στο 3 τρίμηνο του 2010 έχει γίνει πρόβλεψη ότι δε θα έχουν δουλειά 2 εκατομμύρια έλληνες. Κάθε γνωστός μου έχει τουλάχιστον κάποιους που ξέρει ότι έχουν απολυθεί. Ερχεται δύσκολη περίοδος για όλη την ελληνική οικονομία. Είμαστε μια χώρα όπου πλέον δε μπορείς να κάνεις μια αποταμίευση για το μέλλον. Θέλει υπομονή και να ευελπιστούμε ότι σύντομα θα σταματήσει αυτή η κρίση. Εγώ με αυτά την έχω κάνει και τους τελευταίο χρόνο έχω μετακομίσει και δουλεύω με τη γυναίκα μου στο Qatar.

 

14.Θέλετε να πείτε κάτι τελευταίο στους αναγνώστες ?

 

ΓΕΛΩΣ: Έρχονται καινούργια πράγματα, το θέμα είναι να περνάμε καλά.

 

DJ BEDMAN: Να έχει όλος ο κόσμος την υγεία του και όσο μπορεί να αφήνει μακριά τις σκοτούρες. Έρχεται το Μεταξύ Ουρανού και Γης.

 

Συνέντευξη παρμενη από το:

 

http://www.bouriblog.com/bouriblog/interviews/935-interview-gelos-dj-bedman.html

 

Additional information